Sider

26 januar 2012

Amy Chaus bog




Jeg ved ikke om i kender Amy Chua, men jeg er chokeret! Vidste i at der var noget, der hed en Tigermor. Amy Chua har skrevet en bog, om hvordan det er at være en kinesisk Tigermor, og hendes opdragelses metoder. Disse Tigermødre har ti bud, som de følger til punkt og prikke. Her er bare nogle få af dem: 1. Du må ikke sove hos venner 2. Du må ikke være med i et teaterstykke i skolen og 3. Du må ikke brokke dig over ikke at være med i et teaterstykke i skolen. Disse er bare nogle af de regler hendes to døtre har. Der er masse af andre ting, som afskyer mig fra hendes måde at opdrage børn og unge på. Prøv at tænke hvis man ikke måtte vælge sin egen fritidsinteresse, eller hvis man ikke måtte sove hjemme ved ens venner. Det ville være et fængsel for mig. De får ikke lov til at være kritiske eller have deres egen mening om tingene. De gør bare som der er sagt og sådan er det. Helt ærligt hvad ville i sige til dette?

Der er dog en god side ved disse metoder, som Amy Chua benytter, såsom mødrene kreerer kloge, disciplinerede børn som kan være med til at ”løfte et lands økonomi”. Det er disse børn, som kommer på de bedste universiteter som Yale og Harvard. Det er på grund af dem at Kina er blevet et stærkt og en stor trussel for andre virksomheder i andre lande, som USA. Deres konkurrenceevne er utrolig god, fordi de uddanner sig til det bedste af det bedste, hvor Danmark ikke helt følger med på samme måde, da vi har andre normer og traditioner. Disse børn undgår også sociale udfordringer såsom gruppepres, behov for status, sociale test m.m. ved at være et led i en disciplineret opdragelse med fokus på skolearbejde og individuelle hobbyer.

Efter jeg har haft om dette emne, og nu skrevet dette indlæg, har det fået mig til at indse, hvor heldige og frie vi danskere er. Vi bor i et demografisk samfund, som gør, at vi har ret til at ytre os, være kritiske og stille spørgsmålstegn ved alt. Hvis I tænker over det, har vi unge meget mere frihed og ret i Danmark, og det burde vi nok være mere taknemmelige over. Men hvad har I fået ud af dette lille indlæg, og hovedsagligt hvad mener I?

4 kommentarer:

  1. Tak for din søde kommentar på min blog, er fast læser nu og håber da du gengælder det!

    SvarSlet
  2. Jeg synes, at idéen med disciplin er rigtig god, men der er jo en hvis grænse. Dét med at sove ude, må de fleste muslimer jo heller ikke, og det er ikke noget, de har et problem med. Jeg kender i hvert fald en helt masse muslimer, som er i den situation og som er danske statsborgere. Nogle af dem må ikke sove ude, men venner må gerne komme hjem til dem. Andre må slet ikke sove med venner. Selvfølgelig må de ikke sove hjemme med folk fra det andet køn :)

    Kan du ikke lægge alle budene ud? Vil rigtig gerne læse dem.

    Men ja, Kina er et land med duper dygtige og talentfulde folk. Meget af det skyldes jo en ekstremt hård barndom, set med vores danske øjne. Vi har andre vaner og normer end de har, derfor tænker de ikke lige så meget over det, som vi gør.
    Bare se på idrætsfolk, især gymnaster! De ligger i toppen af verden, dem fra Kina.
    Så en gang en dokumentar omkring gymnastik piger i Kina. Om hvordan de blev taget fra hjemme, næsten inden de kunne gå, for at træne til at blive "THE BEST".

    SvarSlet
  3. okay selfølgelig:D
    kommer her:
    1. Du må ikke sove hos venner
    2. du må ikke aftale at lege med venner
    3. Du må ikke være med i et teaterstykke i skolen
    4. Du må ikke brokke dig over ikke at være med i et teaterstykke i skolen
    5. Du må ikke se tv eller spille computer
    6. Du må ikke selv vælge, hvad du vil gå til
    7. Du skal altid få topkarakter
    8. Du skal være den bedste i klassen til alt andet end gymnastik og drama
    9. Du må ikke spille et andet instrument end klaver eller violin
    10. Du skal spille klaver eller violin

    Sådan det er jo helt vildt var? prøv og tænk hvis vi havde sådan nogle mødre!!!!

    SvarSlet